Hirdetés

Mindent ki kellett iktatni, hogy az uniós támogatásra rárepülve dinasztiákat és burzsoáziát lehessen kreálni – arra az esetre, ha már nem lesz Európai Unió. Ám a szakmaiatlanság, a mohóság és a síbolás a kormány bukásához fog vezetni – állítja a Fidesz-kormány volt környezetvédelmi államtitkára. Illés Zoltán szerint Orbánék dinasztiát építenek.

Nem fog elkészülni Paks II – mondta Illés Zoltán, az Orbán-kormány volt környezetvédelmi államtitkára a Figyelőnek, melyet a hvg.hu szemlézett. . Illés szerint az oroszoknak egyre kevesebb a pénzük, ezenfelül a beruházás körülbelül 2030-ra készülhetne el. "Addig legalább négy választás lesz és ez a kormány sem örök életű", mondta a hetilapnak. Ehelyett a szélerőművek építését szorgalmazza: számítása szerint 7000 turbina bőven kiváltaná az atomerőmű-bővítést, amit nemcsak állami beruházással, hanem a magánkezdeményezések bátorításával is el lehetne érni.

Illés Zoltán súlyos kritikákat fogalmaz meg a 2014 utáni Orbán-kormánnyal szemben. Mint mondta, az egész kormányzati struktúra téves feltételezésen alapul: a miniszterelnök szerint a kormánytagoknak a kormányt kellene képviselniük a szakmánál, és nem fordítva, de ez nem működik, mert például Balog Zoltán sem érthet egyszerre az egészségügyhöz, az oktatáshoz és a kultúrához. Ennél is jobban aggasztja viszont a korrupció. Az exállamtitkár szerint mivel legfeljebb 2020-ig érkeznek EU-támogatások, Orbánék eltökélték, hogy most fognak dinasztiákat építeni maguknak, arra az esetre, ha már nem lesz EU.

Illés ugyanakkor arról is beszélt a Figyelőnek, hogy a Fidesz tagsága nem támogatja már a kormányt teljes mellszélességgel, és a megtartásukhoz változás szükséges. Ezek között azt javasolja, hogy a korrupciótól érintetlen Kövér László legyen a párt elnöke. 


   Úgy látszik a politikusok és a közvélemény emlékezete nagyon rövid, 2002-ig biztosan nem terjed ki. Akkoriban – ez a Kaya Ibrahimos időszak vége – azért igencsak feszegették a Kövér család érintettségét. Emlékszik még valaki a Tankönyvkiadó és a Dabasi Nyomda dicstelen történetére?   Egy kis emlékeztető, egy cikk 2002-ből >>> 


Figyelő: Gratulálok, civil akcióhősként újra sikerült a portálok címlapjára kerülni és megvédeni harminc fát! Ezt a demonstrációt porszemnek szánta a kormányzati gépezetbe, vagy az utcai harcos karakter újra-építése volt a cél?

– A Városligetben elkezdték kivágni a fákat. Elfogadhatatlan, szakmaiatlan, barbár cselekedet, mert nem igaz, hogy ezeket a fákat ki kellene irtani. A legvédtelenebbek mellé oda kell állni, mert nem akarunk olyan világot a XXI. század..folytatás. >>>

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás