Hirdetés
Forrás: hir24

A baleset az amerikai Cincinnati állatkertjében történt. Egy hete két oroszlánt egy őrült öngyilkosjelölt miatt, most meg egy gorillát egy kisgyerek miatt öltek meg. Ki a felelős?

Jelenleg még nem tisztázott, hogyan eshetett a gyerek az amerikai Cincinnati állatkertjében három méter magasból a hím gorilla kifutójába, egy vizesárokba. A Harambe nevű állat kihalászta a gyereket a vízből és percekig  vonszolta magával a hároméves gyereket.

A gondozók azért döntöttek a gorilla kilövése mellett, mert mert megítélésük szerint a kisgyerek élete veszélyben volt, az altatólövedék pedig nem hatott volna időben a 180 kilós hímgorillánál – mondta el a létesítmény igazgatója, aki szerint nem tűnt úgy, hogy a gorilla megtámadta a gyereket, de a rendkívül erős főemlős izgatott állapotban volt.

Az ezüsthátú a veszélyeztetett nyugati síkvidéki gorillák alfajába tartozott.
 

Két oroszlán pusztult el egy öngyilkossági kísérlet miatt

Két oroszlán pusztult el egy öngyilkossági kísérlet miatt

Szokatlan módját választotta az öngyilkosságnak egy chilei férfi: oroszlánokkal próbálta széttépetni magát a santiagói állatkertben. A fiatalembert végül két oroszlán kilövésével mentették meg.

A húszéves férfi először meztelenre vetkőzött, majd bemászott az oroszlánokhoz, amelyek rátámadtak. Az állatkert alkalmazottai csak úgy tudták kimenteni, hogy végeztek két állattal. A fiatalembert súlyos sérülésekkel vitték kórházba.  Azt, hogy a férfi öngyilkos akart lenni, megerősítette a ruhájában talált feljegyzés.

Az eset számos gyermek és felnőtt szeme láttára történt, mivel az állatkert zsúfolásig volt látogatókkal.  Az állatkert igazgatónője, Alejandra Montalba elmondta, hogy nem volt gyorsan ható kábítólövedék kéznél, ezért kellett megölni az oroszlánokat, egy hímet és nőstényét. Hozzátette, hogy mélyen megrázta a veszteség.

 

Santiago Zoo scene of suicide attempt after naked man jumps into lion cage

Nagy az Isten állatkertje. De miért a vétlenek pusztulnak?

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás