A rovat kizárólagos támogatója

Június közepén indul a Szajnán közlekedő futurisztikus vízitaxi tesztüzeme. A SeaBubble nevű hajócskákról egyenlőre azt lehet tudni, hogy teljes mértékben környezetbarát konstrukció nulla kibocsátással. Biológiailag lebomló anyagból épül.

Hangjuk nincs, hullámokat nem vetnek működés közben. Néhány centiméterrel a víz felett lebegnek majd, és legfeljebb harminc kilométer/óra sebességgel közlekedhetnek – ez utóbbi korlátozás a városvezetéstől származik” – írja a travelo.

Anne Hidalgo, Párizs sokat támadott főpolgármestere nem hagyja magát, ha a környezetszennyezés elleni küzdelemről van szó. Valószínűleg ezért is kaphatott nála zöld utat az elektromos vízitaxi, melyet idén nyáron már láthat, aki Párizsba látogat – írja a Messy Nessy Chic.
 

A kis hajók a vezetőn kívül négy ember szállítására alkalmasak. Amikor a szabályozások már engedik az önvezető modelleket, akkor öt személy ülhet majd bennük. Egyébként egy, a Uberéhez hasonló alkalmazással vehetjük igénybe őket. Beszállni speciálisan kialakított dokkokban lehet majd, amelyek egyben töltőállomásként is működnek.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás