Hirdetés

Az E.ON Hungária tegnap kínált alá a rezsicsökkentett, állami földgázáraknak, és évente legalább 13 ezer forinttal, azaz havonta több mint ezerrel alacsonyabb számlát ígér, mint amennyit az állami NKM Földgázszolgáltató Zrt.-nél kell fizetni. Egy ideje már egyébként is tudható, hogy az állam által megállapított hatósági ár, drágább a szabadpiaci árnál. Íme a nagy rezsiblöff.

A választásokba való beavatkozással vádolta meg ma az E.ON-t Németh Szilárd sajtótájékoztatóján. Az MTI szerint a rezsibiztos az E.ON bejelentésére reagált, mely szerint a vállalat a nemzeti gázszolgáltatónál is olcsóbban adja a gázt, mivel azt a szabadpiacról szerzi be, és így várhatóan éves szinten 13 ezer forintot, havonta kb. ezer forintot is megspórolhatnak a fogyasztók. A politikus azt kérte, az emberek ne hagyják becsapni magukat. Megjegyezte: aki elfogadja az E.ON ajánlatát, az “kimegy a szabadpiacra” két évre. Németh Szilárd az E.ON-nak azt javasolta, “kicsit fogja vissza az agarakat”, és ne avatkozzon be a választásokba. Úgy vélte, az energiaszolgáltató ajánlatával egyértelműen a politikai adok-kapokba száll be, Brüsszel oldalán.
Mint mondta, az Európai Unió meg kívánja szüntetni minden tagállamban a védett piacot, a teljes liberalizáció érdekében. Igen, jól értjük: a rezsibiztos a rezsicsökkentés ellen szállt síkra.

Ha visszaemlékszünk, a 2014-es választási kampány legfontosabb témája a rezsicsökkentés volt. A Fidesz akkor a rezsicsökkentés védelmére szólította fel a szavazókat, és ez be is jött nekik. De úgy látszik, ha nem ők csökkentik a közműdíjakat, akkor már annyira nem is ragaszkodnak az alacsonyabb rezsihez.

Kell még ennél ékesebb bizonyíték arra, hogy az egész csupán egy politikai kampányelem, G. Fodor Gábort idézve, “politikai termék” volt csupán, nem pedig őszinte segítő szándékból táplálkozott? Németh mostani nyilatkozatai egyébként arra is rámutatnak, hogy a Fidesz politikáját évekig tematizáló rezsicsökkentés teljesen megfeneklett. Ha ugyanis egy piacon működő cég olcsóbban képes gázt szolgáltatni, mint állami NKM Földgázszolgáltató Zrt., akkor az egész rezsihadművelet értelme megkérdőjeleződik.

A Fidesz kormányzásának elmúlt nyolc éve egy hatalmas összefüggő hazugság. A szegénységi mutatók egy teljes társadalmi katasztrófáról árulkodnak, az egészségügy és az oktatás romokban, az egészségügyi dolgozókat és a szociális szakmát kamu béremelésekkel hitegetik, és eközben az Orbán-kormányzás nem szólt egyébről, csak rezsicsökkentésről és migránsokról. És mindkettő egy botrányos képmutatás volt, mely óriásplakátok és nemzeti konzultációk formájában milliárdokat emésztett fel adóforintjainkból. Ez a pénz a létfontosságú területek fejlesztése helyett a haverok és a baráti média zsebébe vándorolt, Magyarország pedig állandósult polgárháborús viszonyok között égett. És mindez miért? Hogy kiderüljön: csupán a hatalom megtartása a cél, semmi egyéb nem számít- írta a mérce.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás