A rovat kizárólagos támogatója

Andreas Kraemer, mérnök, nemzetközileg elismert szakértő, amerikai és német egyetemek oktatója, nemzetközi szervezetek vezetőségi tagja szintén elmondja az Energiaklub filmjében, hogy mik az atomenergia veszélyei.

Nyolcrészes dokumentumfilm sorozatot készített az Energiaklub, mely feltárja az atomenergiával kapcsolatos veszélyeket tabuk és mellébeszélés nélkül. Sugárbiológusok, biztonsági szakértők, újságírók, környezetvédők és politikusok beszélnek az atomerőművek működéséről és veszélyeiről.

A második részben a ma üzemelő atomerőművek és más nukleáris létesítmények hulladékainak kezeléséről, a kiégett fűtőelemekről és a radioaktivitásról mondunk rengeteg érdekes és néhány sokkoló információt. Andreas Kraemer, mérnök, nemzetközileg elismert szakértő, amerikai és német egyetemek oktatója, nemzetközi szervezetek vezetőségi tagja szintén elmondja filmünkben, hogy mik az atomenergia veszélyei.
 

 Atomcsapda 1. rész

Az atomerőmű a vízforralás egyik legbonyolultabb módja. Az Energiaklub dokumentumfilm sorozatának első részéből 13 perc alatt mindent megtudhatsz a ma üzemelő atomerőművek működéséről és veszélyeiről.

 

Dacára annak, hogy az atomerőművek folyamatosan ontják magukból a kiégett fűtőelemeket, ezek hosszú távú tárolása máig nem megoldott sehol a világon. Ugyanakkor több országban kísérleteznek különböző technológiák alkalmazásával, abban a reményben, hogy mihamarabb megtalálják azt a megoldást, mellyel több százezer évig sugárzó atomhulladék biztonságosan tárolható a jövőben.

Svédország egyik reménysége volt ezen a téren az atomiparnak, itt ugyanis eléggé előrehaladott állapotban jártak a kutatások. Ez azonban egy január végi bírósági ítélettel erősen megkérdőjeleződött. A svéd Környezetvédelmi Bíróság ugyanis úgy határozott: nem adja meg hozzájárulását a végső nukleárisüzemanyag-tároló megépítésére.

Elbukott svédcsavar – továbbra sem létezik biztonságos atomszemét-tárolás >>>

 

Kapcsolódó anyagok:

Atomcsapda 1. rész

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás