A rovat kizárólagos támogatója

Burgenland és Nyugat-Magyarország öt nemzeti parkja és hat natúrparkja lenyűgöző természeti élményeket kínál önnek és családjának. Április 27-től 29-ig a Pannon Természeti Élménynapok számos izgalmas, sok esetben határokon átívelő és kétnyelvű kalanddal várja az érdeklődőket. Az idei újdonság az „Éjszakai kaland a természetben” programjai.

A különleges tavaszi fesztivál során 75 kirándulás kínálata közül választhatunk és felfedezhetjük Nyugat-Pannónia sokszínű természeti csodáit. Vezetett kerékpár- és kenutúrák, éjszakai túrák, napelemes csónak-túrák, madármegfigyelő séták és tóparti piknikek szerepelnek a programok között, amelyekből sok lehetőség egész évben elérhető.

Amikor a Pannon-térségre leszáll az est…

Közel 20 természeti élmény várja a kirándulni vágyókat Magyarországon, vagy akár a határ mindkét oldalán. Ennek megfelelően számos túrát németül és magyarul, sőt néhányat angolul is vezetnek.

Remek lehetőség például a felsőszölnöki kirándulás a János-hegyen vagy a híres kőszegi baglyok meglátogatása. Izgalmas program az egykori vasfüggöny mentén kerékpározni vagy egy kenutúra alkalmával meglesni a hódokat. Amikor a lenyugvó nap elmerül a Fertő tóban, a Pannon-térség újra életre kel.

Az idei természeti élménynapok alkalmával az „Éjszakai kalandok” különleges túrái lehetőséget adnak a rejtett élővilág felfedezésére. Az éjszakai ajánlat kiemelkedő lehetősége a Lékai vár, ahol Európa egyik legnagyobb denevérkolóniája várja a látogatókat.



Szintén csábító ajánlat az ország legmagasabb pontjára, az Írott-kőre vezető éjszakai kirándulás. Aki az egykori kolostori élet misztikus világában kíván elmerülni, annak Purbach a legjobb választás.

Gyógynövényboszorkány és kisvonat

Az élménynapok programjai fiatalok és idősek számára egyaránt látogathatók. Kifejezetten családoknak szól az április 28-i családi nap, ahol 12 éves kor alatt ingyenes belépéssel élvezhetik a sokszínű kínálatot. Többek között Winni Wurzel boszorkány hívogat forró walpurgi főzet készítésére.

A kíváncsi felfedezők máshol a kelta idők titkaival ismerkedhetnek meg, vagy átküzdhetik magukat a Pannon-térség mocsaras vidékén.

Az ORF Családi napján (ápr. 28.) Minihof Liebauban és Mühlgrabenben minden a barkácsolásról, a játékról és a kisvonatozásról szól. Az ínyencek már régóta felfedezték, hogy a természeti hétvége alkalmából május 1-ig meghosszabbítva kóstolhatják végig a helyi különlegességeket. Ezeket az igényeket szolgálja ki a pannon konyhaművészek erre az alkalomra kialakított gasztronómiai kínálata.

 

 

További információkat, valamint a Természeti Élménynapok részleteit az alábbi weboldalon találja: www.termeszetielmenynapok.com. Itt tudja a programokon való részvételét online jelezni.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás